Чим можна розважити малюка на прогулянці? Інтернет-магазини іграшок рясніють пропозиціями для активного відпочинку з дитиною. Спробуємо разом розібратися в цьому розмаїтті. Прогулянка для дитини це, в першу чергу, можливість побігати, пострибати, іншими словами, «випустити пар». Для цього нам знадобляться активні ігри для дітей, розраховані як на одну дитину, так і на цілі компанії.

Розвиваючі іграшки для активних ігор

Бігати, стрибати і просто активно рухатися нам допоможуть наступні іграшки:

  • Надувна куля-стрибунець. Так так! Це та куля, на яку дитина сідає і стрибає поки у вас в очах не стане рябіти. Ця іграшка для дітей координує рухи, змушує дитину відчувати свій центр ваги і, звичайно ж, розвиває велику моторику, як, втім, все активні ігри.
  • М'яч-стрибун на ціпку - одна з різновидів стрибунця, більш складна, тому що стрибати доведеться стоячи, а значить, вміти тримати рівновагу.
  • Ще одна цікава розвиваюча іграшка: Літаюча ракета. Працює вона за принципом ножного насоса-жаби: потрібно натиснути ногою на педаль і ракета злітає. Чим сильніше натиснеш, тим ракета далі полетить.

Хлопчикам можна запропонувати позмагатися в забиванні м'яча в міні-футбольні ворота. Такі ворота легко встановлюються або надуваються і підходять для самих маленьких футболістів. Відповідні м'ячі можна підібрати в нашому магазині іграшок "Розумні забавки" у Львові: у нас є великі і найменші м'ячики.

Командні ігри

Чи варто говорити, що командні ігри розвивають в дитині соціальні навички і здатність спілкуватися. Пропонуємо гри, в які буде здорово грати цілою компанією:

  • Мішки для стрибків. Думаю, всі ми з дитинства добре пам'ятаємо правила цієї гри.
  • Квач "Злови мене" і "Таг" для малюків - схожі за змістом гри. Різниця тільки в тому, що в одному випадку потрібно приклеїти на гравців якомога більше м'ячиків, в іншому - навпаки, зняти приклеєні стрічки з гравців. Всі предмети прикріплюються липучками, тому одяг під час гри не постраждає.
  • Розвиваюча іграшка «Ложки і яйця». Гра, спрямована на розвиток концентрації дитини. Досить складна, але неймовірно цікава. Завдання учасників - пронести ложки з лежачими на них яйцями з пункту А в пункт Б так, щоб не впустити яйце. Якщо яйце впустити, воно розіб'ється!